luni, 26 noiembrie 2007

Arad, 24 octombrie - 1 noiembrie

















Pe o vreme mohorata ajung in Arad. Cobor plin de "voiosie" din personalul gasit ca singura varianta de la Timisoara, si imi caut un taxi care sa ma duca pana la Biserica Rosie, unde trebuie sa ma intalnesc cu un prieten pentru a lua cheile de la apartamentul unde voi sta in perioada asta. Ajuns acolo, mergem la sediul Pro Democratia, unde punem la punct detaliile pentru sesiunea de informare pe care urmeaza sa o fac si pentru activitatile cu voluntarii EVS ai organizatiilor Ofensiva Tinerilor si Millenium Center.

Primele zile trec usor, pentru ca lucrez mai mult pentru sesiunile respective si sunt pe sistem "energy saving" :) Daniel, prietenul la care stau, e prins cu proiectele lui si cu scrierea unei cereri de finantare, asa ca de multe ori stam fiecare cu activitatile lui, la doar cativa metri distanta, si nu vorbim cu orele. Vremea nu imi da posibilitatea sa ma plimb prin oras, cu toate ca imi place Aradul.

Incep activitatile cu voluntarii, asa ca totul devine mult mai dinamic. E prima oara cand trebuie sa facilitez atat de mult in limba engleza, si normal ca ma dedic mai mult :) Voluntarii sunt faini, desi mi se par cam deconcentrati si de multe ori trebuie sa alerg dupa ei pentru a-i strange. Si am surpriza de a da peste unul dintre voluntari care nu vorbeste aproape de loc engleza, el venind din Turcia. Totusi, omul se straduie, si cei din jurul lui incearca sa-l ajute. Evident, recurgem cu totii la acel limbaj universal al semnelor. Universal...credem noi, pentru ca mai sunt si situatii in care iti dai seama ca nu e atat de universal pe cat te astepti tu :)

Activitatile la facem intr-o vila inchiriata pentru cazarea voluntarilor, in care avem si o sala mai mare, pentru a ne desfasura. Oamenii si-au personalizat spatiul intr-un mod foarte interesant, fiecare a pus ceva din personalitatea sa in lucrurile ce-l inconjoara. Si ce imi place foarte mult e ca pe fiecare obiect mai mare au pus cate un post-it cu denumirea acelui lucru in limbile tuturor membrilor echipei.

Reusesc sa ii "prind" cu un exercitiu de actorie, invatat la Rusciori, de la Anca Doczi. Ii las sa se foloseasca numai de non-verbal pentru a exprima niste trairi, si majoritatea este incantata si se implica mult in joc.

Terminam ultima zi impreuna, mancam ceva cu totii in bucataria spatioasa a vilei, si ne luam la revedere, intrucat a doua zi urmeaza sa plec spre Bucuresti. Am trenul seara, la 11, asa ca profit de ultimele ore in Arad pentru a ma odihni si relaxa. Plec impreuna cu tizul meu de la Millenium Center, Sorin Roman, care merge la Predeal pentru un seminar cu ANPCDEFP-ul. Urcam in cuseta si mai stam la discutii despre activitati organizationale, eu incercand sa mai prind ceva din experienta lui.

Se termina o perioada in care am fost plecat destul de mult. Chiar simteam nevoia sa mai stau si acasa, asa ca cel putin doua saptamani nu ma voi misca din Bucuresti.

Un tren se opreste cu scartait de frane langa un peron din Gara de Nord...



Un comentariu:

Anonim spunea...

The goal of Clomid therapy in treating infertility is to decree reasonable ovulation willingly prefer than ground the condition of numerous eggs. Once ovulation is established, there is no perks to increasing the dosage above . Numerous studies accompany that pregnancy large occurs during the first three months of infertility remedial programme and treatment beyond six months is not recommended. Clomid can well-spring side effects such as ovarian hyperstimulation (rare), visual disturbances, nausea, diminished "standing" of the cervical mucus, multiple births, and others.

Clomid is in many cases prescribed at near generalists as a "start with line" ovulation induction therapy. Most patients should weather the fertility "workup" previously to to outset any therapy. There could be various causes of infertility in addition to ovulatory disorders, including endometriosis, tubal malady, cervical banker and others. Also, Clomid analysis should not be initiated until a semen criticism has been completed.
Clomid and Other Ovulation Inducti
Somali pirates drag out their attacks against worldwide ships in and all about the Sulcus of Aden, in pique of the discouragement of stepped-up unique naval escorts and patrols - and the increased white horse mount of their attacks. Under agreements with Somalia, the U.N, and each other, ships tie-up to fifteen countries up to rendezvous whip the area. Somali pirates - who attired in b be committed to the capacity suited for won themselves only $200 million in unobstructed since well-spring 2008 - are being captured more oft-times someone is concerned the territory being, and handed closed to authorities in Kenya, Yemen and Somalia looking for trial. Just here are some up to fixture photos of piracy misguided the seashore of Somalia, and the number efforts to limitation it in.
[url=http://www.killzone.at/members/how-many-clomid-cycles-78/default.aspx]how many clomid cycles[/url]
[url=http://martianentropyband.com/members/clomid-alcohol-consumption-27.aspx]clomid alcohol consumption[/url]
[url=http://shicker.com/members/increase-fertility-pregnancy-iui-clomid-46.aspx]increase fertility pregnancy iui clomid[/url]
[url=http://cs.jackrabbitsports.com/members/prise-de-clomid-proviron-nolvadex-79/default.aspx]prise de clomid proviron nolvadex[/url]
tel:95849301231123