marți, 4 septembrie 2007



























Berlin - day 4








Dimineata este rezervata prezentarilor de organizatii, de activitati pe care participantii le desfasoara in campul drepturilor omului. Majoritatea are experiente internationale de invidiat, iar discutiile sunt foarte interesante, dar presate de timp.
Dupa pranz mergem in Kreuzberg, un cartier in care locuiau si locuiesc majoritatea imigrantilor ce au venit in Berlin inca din perioada interbelica. Discutam cu doamna Abul-Ela, presedinta a organizatiei Femeilor refugiate Al Dar. Aflu ca mama acestei femei din Palestina este de fapt romanca din Falticeni, dar dansa nu a fost niciodata in Romania. Discutam despre conditiile grele in care au trait refugiatii in Berlin, despre dificultatile de integrare si despre situatia actuala. Vizitam apoi Muzeul Kreuzberg, unde urmarim un film despre refugiati si despre viata acestora in special in timpul celui de-al doilea razboi mondial.
Cina o luam la un restaurant arabesc, din Kreuzberg. Peisajul se schimba, tipicul culturilor din Turcia, Africa, Asia este predominant. Mancarea pe care o comandam este foarte bine pregatita, si desi eram foarte infometati, nimeni nu reusese sa-si termine portia.
Alina, persoana care se ocupa de partea administrativa a conferintei ne duce apoi intr-un parc din Kreuzberg, ne cumparam ceva de baut, intrucat seara toata populatia tanara are aici o sticla de alcool in mana. Stam la povesti in parc, apoi pornim spre partea estica a Berlinului, unde vrem sa vizitam un cartier in carea majoritatea locuitorilor au intre 20 si 30 de ani, si unde poti gasi petreceri aproape oricand. Lumea petrece peste tot, evident lumea se simte bine, si profita de orice ocazie pentru a se distra. Ne oprim si noi la o terasa, ne luam o bere si o narghilea. Suntem deja atat de obositi, incat decidem sa pornim spre Hostel. In timpul weekendului transportul public merge toata noaptea, asa ca luam S-Bahn spre Hauptbahnhof. Si in S-Bahn toata lumea are o sticla de ceva in mana, si chiar se incing mini-petreceri. Ajungem rupti de oboseala, si evident cad lat…

Niciun comentariu: