marți, 4 septembrie 2007



















Berlin - day 3






Incepem dimineata contra-timp, dus, micul dejun, fuga spre locul de intalnire, luam S-Bahn (metrou suspendat) pana la sediul International Office for Migration, unde avem o vizita. Persoana care ne vorbeste nu ma convinge prea tare, si nu retin mare lucru din discutia cu ea. Oricum, la final, in evaluarile noastre s-a scris ca a fost cel mai putin interesant moment al conferintei.
Ne intoarcem la locul nostru de activitati, discutam iarasi despre politici, despre migratie, discriminare, ECRI reports, facem niste prezentari. Intre timp cei de la receptie ma anunta ca au primit bagajul meu de la aeroport. Azi purtasem un tricou de la Oktay, colegul turc.
Dupa cina, mergem sa vizitam muzee, fiind o zi in care poti vizita fara sa platesti. Mergem la Pergamon Museum, un imens muzeu in care esti coplesit si atata istorie, si de spatiul foarte vast in care fusesera aduse coloane din Grecia sau statui din Imperiul Roman sau din Egipt. Pe la 10 vizita se termina, asa ca iesim din muzeu si ne propunem o bere. Pana la urma nu ramanem decat 4 persoane, mergem sa vedem imensul turn din Alexander Platz, dupa care ne oprim la o terasa pe malul raului Spree. Un rau bine amenajat, canalizat, cu terase si alte obiective de agrement, pe o parte si pe cealalta.
Se termina si aceasta zi….

Niciun comentariu: