miercuri, 2 ianuarie 2008

Predeal, 14-22 decembrie


































Dupa o perioada mult prea lunga de nemiscat din capitala, imi incarc noul meu rucsac cu cele necesare, il prind in spate, imi iau si nelipsita geanta de umar, si lupt cu traficul spre gara. Ajung cu intarziere, nimic surprinzator, ii imping unui baiat dintre primii din coada banii pentru un bilet spre Predeal ... intre timp apare si o tipa cu aceeasi dorinta ca si mine, numai destinatie diferita (Brasov) care ii intinde bani aceluiasi baiat ... alergam impreuna spre tren, mie mi se rupe o bretea de la rucsac ... urcam in tren, porneste, si dupa vreo jumatate de ora se strica locomotiva, fapt ce ne face sa stam vreo ora in asteptarea remedierii.

Prietenii cu care stabilisem sa ma ridice din gara de la Predeal se hotarasc sa vina in Sinaia si sa ma astepte acolo. Ajung si eu cu intarziere bunicica, ma imbarc si fuguta spre complexul unde eram cazati. Fiind in jur de 12 cand am ajuns, nu am avut pe cine sa mai salut, asa ca ma indrept spre camera pentru un somn binemeritat, nu inainte de a mai sta la povesti cu colegele mele de ToT.

A doua zi intru si eu in atmosfera primei serii, eu fiind oficial inregistrat la cea de a doua, ce urma sa inceapa pe 17. Avem o dupa-amiaza eficienta de lucru, in care punem tara la cale pentru 2008, iar apoi urmeaza party. Baietii de la restaurant ne invita si la o narghilea, asa ca se face dimineata cand sfarsim petrecerea.

Duminica imi pleaca colegii, urmand sa apara seria cealalta de abia luni. Imi vine un singur coleg dintre ToT-isti, cu care impart si camera. Cum pleaca si artileria grea a ANSIT, ne trezim eu si Ionut ca brusc trebuie sa facem si ceva activitati cu participantii, asa ca ne punem pe treaba iar eu tin si o sesiune de informare pe Tineret in Actiune.

Ma revad cu cativa participanti la alte traininguri, cu care stau la povesti. Joi, cu o zi inainte de plecare lasam zi libera si mergem pe partie. Partia pustie, doar cateva persoane in afara de noi, eu incerc sa ma dau cu o mini-sanie, de pe care trebuie sa fac tumbe inainte sa de oprire, pentru a nu ma trezi in strada. Mai poposim la un vin fiert la Fulg de nea, iar in aceeasi seara avem si petrecerea de final cu seria asta, de la care lipseste focul de tabara.

Intre timp ma hotarasc sa plec cu niste prieteni de familie direct la Galati, la parinti. Pe timpul calatoriei atipesc des, deschizand ochii de obicei la vreo intersectie unde aparea intrebarea "pe unde-o luam?"

Si ... oficial incepe vacanta de Craciun ...

Niciun comentariu: